Co my¶licie o zawodzie wokalisty?
Ja na przyk³ad jestem wokalist± i czasem jest to dla mnie bardzo ciê¿kie, a czasem wrêcz cieszê siê, ¿e nim jestem...To zale¿y. Ale trzeba zwracaæ uwagê na to, ¿e jest siê na celowniku...A to wtedy nie jest fajne...Wszyscy patrz± na ciebie - twój wygl±d, ruchy i g³os! nie ma miejsca na pomy³ki...Chyba, ¿e twój gitarzysta robi ci dobre t³o... Co my¶licie o tym zawodzie? ^^ Proszê o wypowiadanie siê wokalistów jak równie¿ osób postronnych, by przekonaæ siê jak to wygl±da ich oczami^^
Ja my¶lê, ¿e by zostaæ wokalist± trzeba nie tylko dobrze spiewaæ, a tak¿e mieæ tzw. talent wokalisty i trzeba stawiaæ czo³a tremie. Wokalista musi umieæ dobraæ ruchy do klimatu piosenki, a tak¿e nieskazitelnie ¶piewaæ, je¶li chce by zespó³ siê wybi³, musi tak¿e dobrze wygl±daæ: nie oszukujmy siê, fanki tej muzyki, któr± gramy zwracaj± uwagê na wygl±d cz³onków zespo³u, czêsto najpierw patrz± na wokalistê, bo jak to siê mówi: wokalista jest g³osem zespo³u. Uwa¿am, ¿e maj± bardzo ciê¿ko, bo jak to powiedzia³e¶ s± na celowniku, najbardziej z przodu, je¶li chodzi o koncerty i najbardziej musz± ³apaæ kontakt z fanami i musza umieæ to zrobiæ... W ogóle wokali¶ci musz± ³±czyæ wiele umiejêtno¶ci, dlatego... jestem gitarzyst±!
Ja tam mo¿e i jestem gitarzyst±, ale mogê siê na ten temat wypowiedzieæ. Jak staje na podium w klubie karaoke, mam wra¿enie, ¿e za chwilê dostanê pomidorem, albo innym niebezpiecznym wa¿ywem, wiêc wspó³czuje serdecznie wszystkim wokalist± i dziêkujê ¿e nie muszê byæ na owym celowniku.
Dok³adnie Shun. Kto w tych czasach przys³uchuje siê w brzmienie gitar... Chyba jaki¶ gitarzysta!
Dziewczyny patrz± zwykle na wokalistów, takie jest moje zdanie. Ale to dobrze, bo wtedy my, gitarzy¶ci mo¿emy sobie pozwoliæ na kilka b³êdów ;)
Sami gitarzy¶ci siê wypowiadaj±... Czy kto¶ tu w ogóle jest wokalist±? XD
Chyba tylko Izanagi który ju¿ wyg³osi³ swoj± opiniê...
To w³a¶nie, Shun. To okrutne, bo czasem zespo³y fajnie graj±, ale... Przyznam siê, ¿e te¿ ich nie s³ucham ze wzglêdu na to, ¿e nie mogê na nich patrzeæ.
Visual to po³±czenie muzyki z mod± wiêc nie ma miejsca na brzydotê i denn± muzykê.