Mam pytanie przede wszystkim do pań, ale również i panów^^
Jaki powinien być facet idealny tzw. BISHOUNEN...
Jak powinien wyglądac, jak powinien sie zachowywać etc.
Warto wiedzieć ^^
Szczerze to mnie przychodzi na myśl mężczyzna wysoki, ciemnowlosy, o tajemniczym spojrzeniu i niskim, męzkim głosie. czyż nie? ^^
O tak Izanagi. Zdecydowanie trafiłeś na mój ulubiony temat:
Bishonen według mnie powinien był wysokim, ciemnowłosym (lub złotowlosym) mężczyzną (jego włosy powinny sięgać conajmniej do łopatek), powinien mieć ciekawą fryzurkę, być mężczyzną o dzikim i tajemniczym spojrzeniu ciemnych czekoladowych, bądź błękitnych jak ocean oczu, o długich rzęsach, powienien posiadać nienaganne maniery, czyste paznokcie i delikatne dlonie o długich palcach. Powinien ubierać się z gustem, nie wkładać na nogi tzw. kajaków, tylko zwykłe czarne, lakierowane buty, powienien wiedzieć co to garnitur i jak go dobrze używać, powinien wiedzieć jak zagadać, gdy w pokoju jest niezręczna cisza, a także powinien wiedzieć jak prawidłowo zaparzyć prawdziwą japońską herbatę. To moj typ ;D Kto go spełni? ;D Czekam na państwa telefony ;D
Bishoinen to bishonen. Powinien mieć długie czarne włosy, chłodne spojrzenie i być wysoki. To mój typ. Jasne, jeśli spotkamy pięknego mężczyznę o głosie jak panienka, to z pewnością nie będzie to bishonen, więc głos jak najbardziej również ważny... Za typowy przykład bishonena można uznać Haren, Zero albo Mikaru.
Cóż.. na mężczyznach się nie znam, ale wyraże swoją opinię na podstawie obserwacji mang, dziewczyn oraz typowych gustów i guścików. Bishounen powinien/jest:
* białoskóry (nie spotkałem się z opalonym bishounenem)
* ciemnowłosy badź blondyn (brązowego także nie widziałem)
* wysoki (niski nie wchodzi w rachubę)
* o wąskich oczach (duże odpadają)
* niskim głosie (wysoki odpada bankowoXD)
* najlepiej z jakimś niezwykłym talentem (muzyk, prawnik...tancerzXD)
* napewno nie życiowy nieudacznik
* promienny uśmiech (pruchnica..bez komentarza)
* gadka (teksty do panienek to podstawa^^)
takie jest moje zdanie